গোন্ধোৱা বন। (কোনো কোনো ঠাইত গেন্ধাই বন বোলে)
স্বাদ-- অলপ জ্বলা ধৰণৰ।
১) কটা ছিঙা হ'লে ইয়াৰ পাত খুন্দি লগালে তেজ ওলোৱা বন্ধ হয় আৰু বিষ কমে।
২) অতিপাত কাহ হৈ থাকিলে ইয়াৰ দহটামান আগ লৈ লগত এঘাৰটা জালুক একেলগে খুন্দি ৰস উলিয়াই ছয় চামুচ পুৱা চাহ খোৱাৰ পাছত খাব।
৩) অধিক ৰক্ত স্ৰাৱ হ'লে ইয়াৰ পাতৰ ৰস আধা কাপ অকণমান নিমখ মিহলাই খাব।দিনে দুবাৰ।
No comments:
Post a Comment