গ্ৰীষ্মকালত বতাহে বহু বীজাণু বিয়পাব পাৰে । সেয়েহে চৰ্দি, কাহ, জ্বৰ আদি বেছিকৈ হোৱা দেখা যায় । তাৰোপৰি পেটৰ সমস্যা কিছুমান থাকে । বিশেষকৈ খোৱা বোৱাৰ ক্ষেত্ৰত চাফ চিকুণ নহ'লে ভাইৰেল, বেক্টেৰিয়েল আৰু ফাংগাল ইনফেকচন বৃদ্ধি হয় ।
এই ক্ষেত্ৰত তেনেই সহজ এটা উপায় দিলো --
তুলসী পাত ৮/১০ টা , লং দুটা, পদিনা পাত ৮/১০ টা জালুক ২/৩ টা আৰু আদা এটুকুৰা ল'ব । লং, জালুক আৰু আদা পিচি ল'ব । এই বস্তু খিনি দুকাপ পানী দি ১৫ মিনিট উতলাব । তাতে অকণমান সৈন্ধৱ লোন দিব। ঠাণ্ডা হ'লে চাহৰ দৰে পুৱা গধূলি খাবচোন, কৰ'ণা ভাইৰাছৰো আশংকা নাথাকিব ।
No comments:
Post a Comment