Tuesday, 12 May 2020

বজাৰৰ পকা আম খোৱাৰ অপকাৰিতা



গ্ৰীষ্মকালীন ফল আম কোনোবাই বেয়া পাই নেকি ? নিশ্চয় সকলোৱেই আম ভাল পায়। এতিয়া বিভিন্ন প্ৰজাতিৰ আমেৰে বজাৰ ভৰি পৰিছে । অনেক ব্যৱসায়ীয়ে অধিক লাভৰ বাবে ৰাসায়নিক পদাৰ্থ দি আম পকাই বজাৰত বিক্ৰী কৰি আছে । কিন্তু ৰাসায়নিক প্ৰক্ৰিয়াৰে পকোৱা আমত প্ৰাকৃতিক ভাৱে পকা আমৰ দৰে সোৱাদ নাথাকে ।
আনহাতে ৰাসায়নিক দি পকোৱা আম স্বাস্থ্যৰ বাবে ভয়ানক ক্ষতিকাৰক । কাৰণ এনে প্ৰক্ৰিয়াৰে পকোৱা আমত দিয়া হয় কেলছিয়াম কাৰ্বাইড, এচিটিলেন গেছ, কাৰ্বনমনোক্সাইডৰ দৰে ৰাসায়নিক ।  এনে
ৰাসায়নিক ইমানেই ক্ষতিকাৰক যে যাৰ কাৰণে বিভিন্ন ধৰণৰ কৰ্কট ৰোগ হ'ব পাৰে, লিভাৰ আৰু কিডনীৰ ক্ষতি হ'ব পাৰে আৰু মগজুৰ ক্ষতিও হ'ব পাৰে ।
সেয়েহে মই ক'ব খুজিছো, বজাৰৰ আম খোৱাতকৈ প্ৰাকৃতিক ভাৱে পকা আমৰ সোৱাদ লবলৈ চেষ্টা কৰিব।

No comments:

Post a Comment