Tuesday, 19 May 2020

নৰসিংহ গছৰ ঔষধি গুণ


১)যকৃতৰ ৰোগত নৰসিংহৰ পাত উপকাৰী।
২) দেহৰ উচ্চ ৰক্তচাপ হ'লে পুৱা খালী পেটত দুখিলা নৰসিংহৰ পাত চোবাই খাব।
৩)নৰসিংহৰ পাত মৌজোলৰ সৈতে মিলাই খালে শৌচ খোলোচা হয়।
৪)কাহ আৰু কফ হ'লে নৰসিংহৰ পাত শুকুৱাই গুড়ি কৰি মৌজোলৰ সৈতে দিনে দুবাৰকৈ খাব।
৫)বিভিন্ন ধৰণৰ চৰ্মৰোগত, কটা ছিঙা,ছালৰ এলাৰ্জি,পোক পতংগই কামোৰা,জুয়ে পোৰা আদিত পাত পিহি লগাব।
৬)হৃদৰোগত নৰসিংহৰ পাত অতি উপকাৰী।
৭)চুলি ক'লা আৰু শ্ৰী বৃদ্ধি কৰিবলৈ হ'লে, শুকান পাতৰ গুড়ি নাৰিকল তেলৰ লগত মিহলাই সানিব।
৮)হৃদৰোগত নৰসিংহৰ পাতৰ ৰসৰ লগত দৈ গাখীৰ মিলাই খালে সুফল পোৱা যায়।

গুণাগুণ:- নৰসিংহৰ পাতত ভিটামিন এ, বি, চি, আৰু ই ৰ উপৰিও ফাইবাৰ, মিনাৰেল আৰু কেলচিয়াম পোৱা যায়।
হিমগ্লবিন বৃদ্ধি হবলৈ পুৱা খালী পেটত খেজুৰৰ লগত দুখিলা নৰসিংহৰ কুমলীয়া পাত খাব। ( সংগ্ৰহ) ।
                 

No comments:

Post a Comment